افزایش NGOهای محلات سیاست گذاری مناسبی در حوزه سالمندان است

رئیس شورای ملی سالمندان:افزایش NGOهای محلات سیاست گذاری مناسبی در حوزه سالمندان است. رئیس شورای ملی سالمندان گفت: می توان به سالمندان در این NGOها آموزش دهیم و باعث مشارکت آنها شویم که این امر باعث افزایش خود پنداری مثبت در سالمند می شود و از منزوی شدن سالمند جلوگیری می کند.رئیس شورای ملی سالمندان گفت: می توان به سالمندان در این NGOها آموزش دهیم و

باعث مشارکت آنها شویم که این امر باعث افزایشخود پنداریمثبت در سالمند می شود و از منزوی شدن سالمند جلوگیری می کند.

برنامه “صبح و گفتگو” رادیو گفت و گو با موضوع زنانه شدن سالمندی در کشور و با حضور مجید زارع فرد مدیر کل حمایت های اجتماعی کمیته امداد امام و دکتر محسن سلمان نژاد رئیس شورای ملی سالمندان به روی آنتن رفت.

مجید زارع فرد به آمار سالمندان تحت حمایت کمیته امداد اشاره کرد و گفت: کل سالمندانی که در کشور تحت پوشش کمیته امداد هستند حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر می باشند و از این تعداد تقریبا ۶۴ درصد را خانم های سالمند و ۳۶ درصد را مردان سالمند تشکیل می دهند.

وی افزود: حدود ۲۵ درصد سالمندان کل کشور تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی هستند. تقریبا ۶۰ درصد از سالمندانی که تحت پوشش ما هستند، سالمندان روستایی هستند و حدود ۴۰ درصد سالمندان در شهرها نزد فرزندان شان زندگی می کنند.

مدیر کل حمایت های اجتماعی کمیته امداد امام با اظهار به اینکه باید برنامه ریزی های خاص و ویژه سالمندان انجام دهیم، عنوان کرد: در کمیته امداد یکی از بسته های خدماتی تخصصی، بسته خدمتی سالمندان است. در کمیته امداد بحث مددکاری، غربالگری ها و سلامت سالمندان در دستور کار است.

وی به برگزاری اردوهای سالمندی توسط کمیته امداد اشاره کرد و بیان داشت: تقریبا سالیانه به مناسبت هفته سالمند، اردویی برای سالمندان برگزار می شود و امسال هفتمین سال است که حدود ۲۵۰ نفر از سالمندان نخبه و ویژه کشور را به اردو دعوت کرده ایم و در مشهد مقدس حضور داریم.

در ادامه دکتر محسن سلمان نژاد با اشاره به آمار سالمندی در کشور گفت: بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت در حدود هفت میلیون و ۴۵۰ هزار سالمند یعنی ۹,۳ جمعیت کشورمان سالمند هستند و حدود ۳۰ درصد از سالمندان ما تحت پوشش صندوق های حمایتی هستند.

وی به تعریف نسبت جنسی پرداخت و گفت: از حدود چهار دهه که از اول انقلاب می گذرد نسبت تعداد مردان به زنان از حدود ۱۰۶ مرد به ازای هر صد خانم به حدود ۹۷ مرد به ازای هر صد خانم رسیده ایم.

رئیس شورای ملی سالمندان با بیان اینکه تعداد زنان تنها در کشور چهار برابر تعداد مردان تنها است، اظهار داشت: دلیل این هم مشخص است چون ساز وکاری که برای اینکه یک آقا تنها نباشد در کشور ما متاسفانه برای خانم ها وجود ندارد و معمولا خانم ها کمتر به سمت ازدواج مجدد در سنین بالا سوق پیدا می کنند و بیشتر تنها می مانند.

وی با اذعان به اینکه سیاست گذاری سالمندی را در کشور معضل می دانیم، تصریح کرد: وگرنه افزایش تعداد سالمند در جامعه را افزایش توسعه آن کشور می دانیم و اگر درست برنامه ریزی شود این را فرصتی برای کشور می دانیم.

سلمان نژاد با بیان اینکه افزایش ان.جی.او های محلات راه حل سیاست گذاری مناسب در حوزه سالمندان به خصوص زنان تنها است، توضیح داد: یکی از معضلات در کشور ایجاد ان.جی.او ها است،

می توان این مشکلات را از پیش رو برداشت و به سالمندان در این ان.جی.او ها آموزش دهیم و باعث مشارکت آنها شویم که این امر باعث افزایش خود پنداری مثبت در سالمند می شود و از منزوی شدن سالمند جلوگیری می کند.

وی با اظهار به اینکه قوانین بالادستی متناسب برای سالمندان داریم، مطرح کرد: در سال ۹۳ در بند هفت سیاست های کلی جمعیتی با تاکید بسیار زیادی به حوزه سالمندی اشاره شده است.

برنامه ششم هم شاید از نظر فاز عملیاتی ضعیف باشد ولی در ماده ۵۷ احکام برنامه ششم تاکید شده که دولت برای ایجاد عدالت در اجتماع و توجه به سالمندان به بحث ساماندهی شورای سالمندی بپردازد.

رئیس شورای ملی سالمندان متذکر شد: مشکل ما این است که داده های ملی از سالمندان را به اندازه کافی نداریم این داده ها در برنامه ریزی برای حوزه سالمندی بسیار کمک خواهد کرد.

منبع: دبیرخانه شوراي ملی سالمندان کشور

نمایش تعداد مطالب
387132
© 2017 انجمن علمی سالمندشناسی و طب سالمندی. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.