نقش فعالیتهای بدنی در پیشگیری از بیماریها

چاپ

 نقش فعالیتهای بدنی در پیشگیری از بیماریهای شایع دوران سالمندی

پژوهش ها در حوزه سالمندی نشان می دهند که کاهش متابولیسم مغزی (hypometabolism) یکی از مشخصه های کاهش شناختی سالمندان و ابتلا آنها به بیماری آلزایمر می باشد.

اخیرا یک مطالعه به بررسی رابطه بینشدت تمرینهای ورزشی با متابولیسم مغز در افراد مسن پرداخته است. این مطالعه نشان می دهد که چگونه و چه مقدار از فعالیت بدنی بر روی افت گلوکز مغز در افراد سالمند تاثیرگذار است

فعالیت های جسمانی باعث تعدیل متابولیسم گلوکز مغز شده، اما هنوز مشخص نیست که چه شدتی از فعالیت و چه مدت زمانی ممکن است مفید باشد.
مطالعات اخیر توسط دانشگاه ایالتی ویسکانسین و به سرپرستی دکتر اُزیوما نشان داد که فعالیت بدنی متوسط می تواند متابولیسم را در مناطق مغزی؛ بخصوص برای یادگیری و حافظه؛ افزایش دهد. پژوهش بین شرکت کنندگان سالمند و با وضعیت شناختی نرمال انجام شد و به بررسی ارتباط میزان فعالیتهای افراد مختلف با میزان متابولیسم نقاط مختلف مغزی پرداخت.
نتایج این پژوهش نشان داد که فعالیت بدنی متوسط شرکت کنندگان همراه با افزایش متابولیسم گلوکز مغزی در تمام مناطق مورد بررسی مغز بود. همچنین در فعالیتهای شدید بدنی( مانند دویدن تند) افزایش متابولیسم تنها در ناحیه هیپوکامپ مغز (ناحیه مهم برای یادگیری و حافظه) دیده شد . علاوه بر این، انجام طولانی مدت فعالیت بدنی متوسط، مقدار متابولیسم گلوکز مغز را تحت تاثیر قرار داد. 34  تا 68 دقیقه فعالیت بدنی متوسط در روز بهترین زمانی بود که باعث افزایش متابولیسم گلوکز مغز می شد.
اضافه می گردد فعاليت فيزيكي با شدت متوسط عبارت است از هر نوع از فعاليت بدنی كه منجر به افزايش تعداد ضربان قلب و تنفس مي شود ولي تعداد و شدت تنفس آن قدر زياد نيست كه شخص نتواند صحبت كند. معمولا"در اثر فعاليت و مصرف انرژي، شخص احساس گرم شدن پيدا مي كند و در حين فعاليت يا بعد از آن ممكن است عرق كند. یکی از بهترین نوع فعالیت بدنی متوسط سریع راه رفتن می باشد.
بر گرفته از مجله علمی "بیماری آلزایمر"

Link: https://www.j-alz.com/content/alzheimers-disease-study-links-brain-health-and-physical-activity