برای افراد دارای بیماری شدید و سالمندان روزه‌گرفتن واجب نیست

حجت‌الاسلام رحیم همزبان مدرس حوزه گفت: به جاست که مسلمانان از ماه رمضان نهایت استفاده را بکنند و از این فرصت مغتنمی که خداوند تنها یکبار در سال برای بندگانش در نظر گرفته است، برای اعتلای روحی و معنوی خود بهره ببرند.

حجت‌الاسلام رحیم همزبان با بیان این‌که «به فرموده پیامبر اکرم(ص) ماه رمضان ماه میهمانی خداست»

اظهار کرد:در ماه مبارک رمضان درهای رحمت و برکت پروردگار بر روی بندگانش باز می‌شود، روزه برای خداست و خدا خود به روزه‌داران جزا و پاداش می‌دهد، پس به جاست که مسلمانان از این ماه نهایت استفاده را بکنند و از این فرصت مغتنی که خداوند تنها یکبار در سال برای بندگانش در نظر گرفته است، برای اعتلای روحی و معنوی خود بهره ببرند.

وی افزود: طبق روایات روزه‌داری تنها به معنای نخوردن و نیاشامیدن نیست بلکه در این ماه تمام اعضا و جوارح انسان باید روزه‌دار باشد و از انجام اعمال ناپسند خودداری کند.

وی با اشاره به این‌که «روزه به صورت کلی برای همه افراد واجب شده است» تاکید کرد: البته در این بین استثنائاتی هم هست که فرد را از روزه‌داری معاف می‌کند، برای مثال بیماری شدیدی که با گرفتن روزه تشدید می‌یابد و یا فرد پیری که سن زیادش مانع از روزه داری و تحمل گرسنگی و تشنگی می‌شود.

برای این افراد روزه نگرفتن واجب است و روزه داری برای آن ها گناه محسوب می‌شود.

همزبان درباره اعمال مشترک در ماه مبارک رمضان گفت: روزه‌داری مهم‌ترین عملی است که در این ماه وارد شده است، در کنار روزه‌داری قرائت برخی دعاها چون دعای ابوحمزه ثمالی، دعای مخصوص افطار، دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان، احیای شب‌های قدر و  اعمال اختصاصی این شب‌ها، افطاری دادن به افراد فقیر و قرائت قرآن نیز بسیار پسندیده است و پاداش بسیاری در نزد خداوند دارد.

این مدرس حوزه در پایان خاطرنشان کرد: در این ماه درهای آسمان و ملکوت به روی بندگان گشوده شده است بنابراین خود و دیگر مسلمانان را به استفاده و بهره مندی حداکثری از لحظات معنوی این ماه دعوت می‌کنم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

 

© 2017 انجمن علمی سالمندشناسی و طب سالمندی. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.